team

Bella Arzt

EF&EF is de afkorting van Effectief en Efficiënt en dat zegt alles over de aanpak van Bella Arzt, de bedrijfsadviseur van EF&EF. Iedere onderneming wil winst maken en Bella Arzt biedt praktische adviezen. Deze dragen bij aan de verhoging of versterking van de winstgevendheid van uw bedrijf.

Bella Arzt

‘Nooit wilde ik ondernemer worden. Vanaf mijn zevende stond ik thuis al achter de toonbank en leerde ik alles over verkopen, financiën en klantvriendelijkheid. Mijn ouders waren super klantvriendelijk en dat werd ook van de meewerkende kinderen verwacht. Nou daar zou ik voor bedanken als ik volwassen was! Toch zit het ondernemen me in het bloed en gedroeg ik me als een ondernemer in alle functies in loondienst. Ik was een heel betrokken werknemer.
In 1999 heb ik tenslotte de stap gezet naar zelfstandig ondernemerschap. Eerst 2 jaar als Zzp-er naast m’n baan in loondienst, daarna geheel zelfstandig en vanaf 2007 samen met André Kurvers. Nooit spijt van gehad! Ook was ik vanaf 2011 tot medio 2015 medevennoot in JouwOnderneming. Ik ben dus al meer dan 15 jaar ondernemer en weet waar ondernemers tegenaan lopen. Vanaf 1999 heb ik veel Zzp-ers en kleine bedrijven praktisch ondernemersadvies gegeven. Ik ben een ras optimist en denk in kansen. Dat waarderen starters en ondernemers die een stap verder willen. Cijfers vind ik leuk. Ik help u hiermee inzicht te krijgen in uw bedrijf, of reik u oplossingen aan voor verbeteringen.

Nieuwsgierig wat ik voor uw startend of groeiend bedrijf kan betekenen? Neem dan contact op voor een vrijblijvend kosteloos kennismakingsgesprek.’
 

André Kurvers

Wanneer ondersteunt een beleidsondersteuner efficiënt en effectief? Als de organisatie die hem inhuurt de gestelde doelen haalt. Op die manier werkt André Kurvers, de beleidsondersteuner van EF&EF.

André Kurvers

‘Na baantjes tijdens mijn studie, begon mijn echte werkzame leven op Curaçao, als onderwijzer en docent agogische vaardigheden. Ik studeerde in mijn vrije tijd pedagogiek en toen we na 7 jaar terugkeerden naar Nederland, pakte ik daar de doctoraalstudie Andragologie op. Tijdens deze studie werd ik benoemd tot directeur van SOIG, naderhand ACADE, Academie voor de gezondheidszorg in Groningen. Pas in 2007 zette ik de stap naar zelfstandig ondernemerschap en trad ik toe tot EF&EF. Ik nam het onderdeel interim-management en advies binnen onderwijs en gezondheidszorg voor mijn rekening.
 
Sindsdien ben ik interim-directeur geweest van een zorginstelling in Den Bosch, was ik projectmanager bij Ambulance Zorg Nederland, projectmanager voor de ontwikkeling en accreditatie van de nieuwe Bachelor opleiding Medisch Hulpverlener van de Hogeschool Arnhem Nijmegen en projectadviseur en consultant voor het RBO in Groningen. Ook was ik EVC assessor voor het EVC Dienstencentrum te Groningen. Verder was ik voor Ambulancezorg Nederland onafhankelijk voorzitter van het CZO accreditatieproject voor de opleiding van ambulanceverpleegkundigen en voor centralisten ambulancezorg. Sinds 2013 ben ik als beleidsondersteuner betrokken bij het Landelijk Platform Bacheloropleiding Medische Hulpverlening, een samenwerkingsverband van de hogescholen HAN, HU en HR met de drie Universitair Medische Centra te Nijmegen, Utrecht en Rotterdam. Ik was in 2013 de grondlegger van het ‘Kader Praktijkleren Ambulancezorg BMH’. De ‘Aanvraag Juridische inbedding Bacheloropleiding Medische Hulpverlening, juni 2014’ leidde in augustus 2014 tot de start van een experimenteertraject ex Artikel 36a Wet BIG Bachelor Medische Hulpverlening. Ik verzorg voor de Werkgroep Art. 36a Wet BIG BMH het ambtelijk secretariaat.
 
Ook ben ik ingeschreven bij de vrijwilligersorganisatie PUM, Netherlands senior experts. In 2011 heb ik een consultancy opdracht aangenomen in Pekanbaru, Sumatra Indonesië. In een vervolgopdracht begeleidde ik als projectleider vanaf 2012 een PUM VEHICLE project in de zorgsector. Het opleidingsinstituut STIKes Payung Negeri Pekanbaru stapte over naar een nieuwe onderwijsmethode en intensiveerde de samenwerking met een aantal zorginstellingen. Dit project is in juni 2015 succesvol afgesloten. In 2012 legde ik de basis voor een PUM begeleidingstraject voor het opleidingsinstituut Elsje Finck-Sanichar College COVAB in Paramaribo, Suriname. Die samenwerking kreeg in 2013 een vervolg met een bijdrage aan het landelijk onderwijscongres ‘Gekwalificeerd voor de toekomst’.
 
Denkt u dat mijn ondersteuning een bijdrage kan leveren aan de efficiency en effectiviteit van veranderingsprocessen? Neem dan contact op voor een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek.’